5 gode råd når du rejser

Det er ved at være ferietid og der er mange som efterlader deres hjem tomt, når de tager på ferie. Især hvis du bor i et område, hvor det ikke er let for dine naboer, at holde øje med dit hjem, skal du passe på tyven når du er væk. Sommerferien er højsæson for rejser, hvilket også betyder at det er højsæson for indbrud. Her får du fem gode råd til, hvordan du bedst beskytter dit hus mod indbrud mens du er væk:

 

 • Lad hjemmet se beboeligt ud
  Indbrudstyve vælger ofte de hjem, som ser “forladte” ud. Derfor er det en god idé, at få det til at se ud som om, du er hjemme. Du kan med en tænd/sluk-timer sørge for, at lyset er tændt om aftenen. Det er også en god idé, at lade det rode en smule i dit hjem, så det ser ud som om der befinder sig nogen indenfor i huset. Hvis dit hjem ser alt for ryddeligt ud, vil tyven muligvis kunne se, at du ikke er til stede.

 

 • Nabohjælp
  En af de bedre ting du kan gør er, at få din nabo til at holde øje med dit hus. Dette kan f.eks. gøres ved at få naboen til at parkere sin bil i din indkørsel nogle aftener. Du kan også få din nabo til at tømme din postkasse, så den ikke ser fuld ud og få endelig naboen til at smide deres skrald i din skraldespand, så man tror, at du laver mad i huset. Hvis du er væk i længere tid, så få din nabo til at slå græsset, så huset ser pænt og velholdt ud. Nabohjælp er noget af det, som virkelig virker.

 

 • Lås skuret og tænd alarmen
  Alting bliver nemmere, når tyven skal bruge værktøj til indbruddet og ikke skal bekymre sig om alarmer i huset. Derfor bør du sørge for, at skuret er låst inden du rejser, så tyven ikke kan komme til en stige eller noget værktøj, som kan hjælpe ham til at bryde ind. Har du en alarm, så slå den til.

 

 • Informer ikke på de sociale medier
  Noget af det værste du kan gøre, lige inden du drager afsted på en tiltrængt ferie er, at begynde at prale med at du skal afsted, hvornår du skal afsted og hvor længe du er væk. Mange sociale medier har privatindstillinger nu, så du selv kan vælge, hvem der skal se dit indhold. Men derfor kan der være smuttere og tyvene vil jo gerne have det let. Sørg nu for, at du ikke praler med at dit hus står tomt og er nemt at røve.

 

 • …og få dig en indboforsikring
  Nu er du godt på vej til at have indbruds- og tyverisikret dit hjem, og har minimeret risikoen for at du kommer hjem til en katastrofe, men du kan aldrig vide dig helt sikker. Et brud på privatlivets grænser og den uro der ligger i en efter et indbrud, er aldrig behageligt. En god forsikring er dog med til, at gøre det hele lidt lettere og er i den grad med til hurtigere at bringe hjemmet og hverdagen i orden. Tryghed kan man ikke købe for penge, men hos PROSAM gøre vi vores bedste gennem indboforsikringen, for at de trygge rammer genoprettes så hurtigt som muligt.