Sådan er du forsikret når du er på festival

Sommeren er kommet til Danmark, og de fleste vil gerne blive herhjemme, når vejret er lige så godt som sydpå. Hvis ikke du skal ud at rejse eller i sommerhus, så kan det være, at du skal afsted på festival? Ligesom det er vigtigt at have styr på forsikringerne når du rejser, er det også vigtigt når du drager afsted på festival.

 

Samsø festival, Roskilde, Smukfest, Tinderbox eller Kløften festival. Der er mange om buddet. I Danmark er vi glade for festivaler og der kommer hele tiden flere til. Desværre betyder flere mennesker på festivalerne også flere muligheder for tyveknægte. Hvert år bliver der stjålet flere hundrede mobiltelefoner, fordi vi er mere uopmærksomme, når vi er på festival. Derfor vil vi hos PROSAM gerne give nogle råd til, hvordan du forsikringsmæssigt sikrer dig bedst, når du tager på festival.

 

Lås teltet
Selvom det lyder voldsomt, at du skal låse dit telt, så er faktum at du bliver nødt til at gøre det for, at prøve at forhindre tyven i at komme ind. Din forsikring dækker de ejendele som du opbevarer i dit telt, men vi opfordrer på det kraftigste til, at du sørger for at låse dit telt, lige meget hvor længe du er væk fra det.

Værdigenstande som kontanter og smykker bliver ikke dækket – uanset om teltet har været låst eller ej og der er begrænsning i dækningen af tyvetækkelige ejendele som eksempelvis kamera, musikanlæg og mobiltelefoner.

 

Stop tyven!
Sørger du for at have de fleste af dine ejendele på dig, under festivalen, skal du være opmærksom på følgende, hvis du bliver bestjålet mens du har tingene på dig. Hvis du midt i tyveriet opdager, hvad det er der foregår, er det vigtigt at du aktivt forsøger, at stoppe tyveriet. Ser du at nogen tager noget fra din taske eller er på vej afsted med din telefon og du råber “stop tyven!”, så hersker der ingen tvivl om, at du har forsøgt at undgå tyveriet, og dermed kan forsikringen dække.

 

Pas på hinanden
Hvis du skulle være så uheldig, at komme til at ødelægge en anden persons værdigenstande, så skal du have en ansvarsforsikring, for ikke at betale erstatningen af egen lomme. Kommer du selv til skade, skal du have en ulykkesforsikring, som dækker, hvis eksempelvis får varige mén.

 

Læs mere om indboforsikring og ulykkesforsikring.