Børneulykkesforsikring – Derfor skal dit barn
have sin egen ulykkesforsikring

Som forældre er der mange som går og tror, at deres børn er fuldt ud forsikret gennem deres egen voksenulykkesforsikring, det er dog i de fleste tilfælde ikke sådan det forholder sig. Du kan derfor gå rundt i den overbevisning, at dit barn er dækket af en forsikring, som slet ikke dækker. Vi råder derfor hos PROSAM til, at du opretter en børneulykkesforsikring, så dit barn er sikret, hvis der skulle ske en ulykke.

 

Forsikringer handler om, at vi er dækket ind, hvis det værst tænkelige skulle ske. Vi håber alle inderligt, at vi ikke får brug for forsikringen, men tegner den så vi er sikrede, hvis uheldet skulle være ude. Børn tænker ikke over forsikringer, da de har travlt med at være børn og det er derfor vigtigt som forælder, at vi beskytter det mest dyrebare vi har: vores børn. At vores børn kommer ud for en ulykke, der risikerer at give varige mén, vil ikke blot skade barnet, men bringe ulykke i hele familien. Det er derfor ikke et behagelig emne at skulle italesætte – og forhåbentlig kommer dit barn aldrig til skade men er uheldet ude er det fornuftigt at være forsikret, dette kan ikke diskuteres. Med en børneulykkesforsikring, kan du lukke frygten ude og vide at der vil blive gjort noget for familien, hvis der sker et uheld.

 


Hvornår er dit barn sikret?

I modsætning til voksne der ofte er dækket ind af en forsikring på deres arbejdsplads, er dit barn ikke forsikret børnehaven, skolen sports- eller fritidsklubben, hvor der kan ske uheld. Selv hjemme i jeres egen have kan der ske uheld. Siden 2012 har dit barn ikke været dækket af en ulykkesforsikring i daginstitutioner eller skolen, og har derfor kun været dækket af institutionens ansvarsforsikring ved ulykker. Institutionens ansvarsforsikring dækker kun hvis de ansatte eller institutionen er ansvarlig for ulykken. Det vil sige, hvis:

 

  • Ulykken er sket på grund af mislighold af institutionen (inventar, legeplads mm.)
  • Ulykken er sket, fordi den ansatte har været uagtsom og ikke holdt opsyn med barnet.

Det betyder altså, hvis dit barn kommer til skade i andre tilfælde end ovennævnte, er dit barn ikke dækket gennem institutionen.

 

Heller ikke, hvis dit barn dyrker sport, kan du sikre dig at være dækket gennem sportsklubbens forsikring. Her gælder dog samme regel i forbindelse med mislighold af klubbens inventar, rekvisitter/redskaber mm. I forbindelse med holdsport indvilliger du i, at der er en risiko for at blive skadet, da der foregår fysisk kontakt som f.eks. i håndbold eller fodbold. Derfor er det også svært at gøre andre ansvarlige, hvis dit barn kommer til skade under udøvelse af sport.

 

Hvis dit barn udøver en såkaldt “farlig” sportsgren, er det i de fleste tilfælde sådan at en almindelig ulykkesforsikringen ikke dækker. Hos PROSAM kan du sikre dit barn med et tilvalg til børneulykkesforsikringen kaldet “farlig sport”, som f.eks. dækker sportsgrene som: boksning, klatring, kitesurfing, cykel- eller hestevæddeløb på bane mm.

 

Læs mere om farlig sport her.

 


Hvor kan dit barn komme til skade?

Hvis du er i tvivl om, hvorfor du skal sørge for at dit barn har en børneulykkesforsikring, kommer her et par fiktive scenarier, hvor det kun er en børneulykkesforsikring, der dækker dit barns skader:

 

Et barn falder ned af et klatrestativ i skolegården: Barnet har leget alene på stativet, som lige er blevet sat op og er splinternyt, under opsyn fra en ansat.

 

Ulykken er sket ved korrekt opsyn fra de ansattes side og klatrestativet er helt nyt og derfor ikke misligholdt. I dette tilfælde kan institutionen ikke gøres ansvarlig for barnets skade og det er ikke muligt for jer, at få erstatning gennem dennes ansvarsforsikring. Da barnet legede alene på klatrestativet og har derfor også egenhændigt været skyld i situationen. I dette tilfælde kan barnets skaders kun dækkes af en børneulykkesforsikring.

 

Et barn brækker benet i en fodboldkamp: Der er knald på ungerne på fodboldbanen og en spiller fra det modsatte hold har god fart på idét der bliver lavet en tackling.

 

Som nævnt ovenfor accepterer man en mulig risiko ved udøvelse af sport, især holdsport. Da fodbold kategoriseres som en holdsport må vi forvente, at der er blevet indgået en accept af mulig risiko, som kan fremkomme ved udøvelse af sporten. Selv om barnet, som laver tacklingen, er skyld i ulykken kan denne ikke holdes erstatningsansvarlig og det kan sportsklubben heller ikke, da ulykken ikke er forårsaget af deres inventar eller redskaber. Her er det i stedet børneulykkesforsikringen som dækker, hvis det brækkede ben skulle give varige mén. Med en tilvalgsforsikring ved PROSAM dækker vi med en strakserstatning ved brudskader, hvor I vil få udbetalt et engangsbeløb, som kan bruges efter eget ønske.

 

Dit barn risikerer dog også at komme til skade på andre måder end ved sport eller uheld. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan dit barn er dækket ved kritisk sygdom.

 


Dækning ved kritisk sygdom

Det er aldrig rart når dit barn bliver ramt af en sygdom og i nogle tilfælde sker det desværre at denne sygdom er alvorlig eller kritisk, og kan betyde store omvæltninger i familien. Et nyt tiltag i PROSAMs børneulykkesforsikring er tilvalget om dækning af dit barn ved kritisk sygdom. Denne forsikring hjælper hele familien økonomisk, skulle dit barn blive ramt af en alvorlig sygdom. Selv om et rask barn er mere værd end selv det største pengebeløb, bliver hverdagen lettere når man ikke skal tænke på økonomien. Tilvælger du “kritisk sygdom” til børneulykkesforsikringen, udbetales der, hvis dit barn bliver ramt af en sygdom omfattet af forsikringen, et forhøjet engangsbeløb på i alt 100.000 kr., som kan være med til at hjælpe økonomisk, så der er mere overskud til, at være familie i en svær stund.

 

Læs mere om kritisk sygdom her.

 


365 dages forsikring

I alle tilfælde er det fornuftigt, at have en forsikring, så dit barn er dækket, hvis der skulle ske en ulykke. Ved sikring gennem en børneulykkesforsikring er dit barn dækket hele døgnet, 365 dage om året. En børneulykkesforsikring fra PROSAM dækker bl.a. skader som tand- og fingerskader, og anvender det der kaldes “udvidet ulykkesdefinition”, hvilket bl.a. betyder at forsikringen omfatter skader der opstår pga. vrid/løft på kroppen, forfrysninger, hedeslag og besvimelse.